Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Over liefde en energie Cursussen Test uw stress Contact en routebeschrijving

Stoppen met Roken


Als je definitief besloten hebt voorgoed te stoppen met roken, is hypnotherapie een prima methode om je te helpen je besluit te verwezenlijken.

Uit veel wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat hypnose een zeer effectieve methode is voor mensen die echt willen stoppen met roken. Effectiever dan pleisters, pillen, nepsigaretten of stoppen alleen op wilskracht.
De meeste pogingen om te stoppen falen op den duur, omdat het besluit alleen op bewust niveau genomen is ("roken is ongezond, het stinkt, mijn familie en vrienden vinden het vies, ik word kortademig, het risico op kanker, hart- en vaatziektes wordt door roken enorm vergroot", enz.). Als deze afwegingen werkten, zouden alleen heel domme mensen blijven roken. Het probleem is dat roken een verslaving is en via die verslaving tevens een onderbewust patroon is gaan vormen. Dat patroon is hardnekkig en weerstaat rationele afwegingen.

Hypnotherapie werkt omdat het onderbewuste patroon dat de verslaving in stand houdt juist wordt aangepakt. De psychische verslaving (het patroon) is vele malen sterker dan de nicotineverslaving (die is na 2 weken al uitgewerkt!), dus is het logisch om dat psychische patroon te doorbreken.

In mijn praktijk werk ik met twee behandelingen om je van het roken af te helpen: een kortdurende (3 sessies) en een langerdurende behandeling (6 tot 8 sessies).

Tijdens de kortdurende Stoppen-met-Rokenbehandeling ga ik ervan uit dat er geen (traumatische) problemen ten grondslag liggen aan de rookverslaving. In dat geval volstaan 3 sessies. Ik neem dan het hypnosedeel van de sessies op en deze krijg je mee op CD of als MP3. Door twee tot drie weken dagelijks te luisteren naar de opgenomen sessie, wordt het oude (verslavings)patroon in je onderbewuste steeds vollediger gewist en komt er een nieuw (niet-rokers)patroon voor in de plaats, waardoor je voorgoed van het roken af kunt komen.
De 3 sessies bestaan uit: het intakegesprek, de Stoppen-met-Rokensessie met geluidsopname en een afsluitsessie. Een Stoppen-met-Rokensessie duurt zo'n 90 minuten. Hieronder kun je zien hoe het Henk Westbroek eind december 2010 tijdens zo'n korte sessie verging.

Tijdens de langerdurende behandeling gaan we eerst kijken wat de onderliggende oorzaken zijn dat je bent gaan roken en lossen we die problemen eerst op. Tijdens het intakegesprek wordt 9 van de 10 keer duidelijk welke behandeling voor jou het meest geschikt is.

Kosten

De kosten - van beide behandelingen - worden vanaf 1 januari 2011 door veel ziektekostenverzekeraars deels of volledig vergoed.
Neem voor nadere informatie hierover contact op met de verzekeraar.Namaste Webdesign