Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Relatietherapie Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Mijn boek "Hypnotherapie en Ethiek" Test uw stress Contact en routebeschrijving

Wie is Antoon Rensen?


Welkom!

Mijn naam is Antoon Rensen. Ik ben geboren in 1951, getrouwd vanaf 1971 en we hebben een zoon (1981), een dochter (1984) en twee kleinkinderen.


Wat is mijn achtergrond?

In mijn 35-jarige ervaring als manager in het bedrijfsleven heb ik veel met mensen gewerkt en goed leren luisteren. Gaandeweg ben ik maatschappelijk succes gaan relativeren en werd ik steeds meer geraakt door mensen die vastlopen.

Daarom schreef ik mij in 2004 in voor de opleiding hypnotherapie aan het Atma-instituut voor psychodynamiek en lifecoaching in Amersfoort en besloot ik mijn eigen praktijk te beginnen. Van daaruit werk ik nu als personal coach en sinds 2007 ook als hypnotherapeut en relatietherapeut.


Hoe sta ik in het leven?

Mijn opvatting is dat alles wat leeft deel uit maakt van een groter geheel. Dat vind ik soms mooi weergegeven in begrippen als Kosmos, God, Het Al, Oerenergie, Grote Geest, Grote Moeder, Liefde, Al Llah, Brahman of ga zo maar door. Zolang er maar een besef uit spreekt dat niets kan bestaan zonder het bestaan van al het andere. Daarom ga ik zorgvuldig om met wat en wie mij omringt en probeer ik zo weinig mogelijk te oordelen in termen van goed of slecht.

Dit leven zie ik als een prachtige gelegenheid om van alles te ervaren. Met de dood komt daar naar mijn idee geen eind aan, maar verandert zowel dat wŠt er te ervaren valt als de wijze waarůp we dat ervaren. Over leven na de dood valt weinig met zekerheid te zeggen. Veel grote religies, maar ook de moderne reÔncarnatieliteratuur, bieden wel veel overtuigende aanwijzingen voor continuŽring van het leven na onze dood.


Waarom hypnotherapeut?

Hypnotherapie is de oudste vorm van psychotherapie, maar door open te staan voor nieuwe technieken tevens ťťn van de modernste. Ik kan er tal van veel voorkomende klachten adequaat mee behandelen (zie ook de link: Mijn therapeutische toepassingen), zowel somatoforme (=wat zich lichamelijk uit) als psychische stoornissen.
Hieronder krijgt u een indruk hoe een hypnosessie er uit kan zien.


Omdat ik ervaringsdeskundig ben op het gebied van angst en stress heb ik de behandeling daarvan als mijn specialismen gekozen. Het begeleiden van relatieproblematiek is mijn andere specialiteit; dat doe ik feitelijk al jaren, maar sinds kort maak ik daarbij meer gebruik van diverse nieuwe psychotherapeutische inzichten en hypnotherapeutische technieken.


Als u na deze korte kennismaking met mij aan uw problemen wilt werken, kunt u contact met mij opnemen per , of mij bellen voor een afspraak: 061 - 3714093