Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Over liefde en energie Cursussen Test uw stress Contact en routebeschrijving

Hypnotherapie en trance


In hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van een lichte vorm van hypnose, die we 'trance' noemen. Trance is een ontspannen, maar toch geconcentreerde staat van bewustzijn. In deze staat van veranderd bewustzijn en diepe ontspanning wordt het rationele denken vrijwel geheel losgelaten. Hierdoor is het mogelijk contact te krijgen met diepere gevoelslagen van het onderbewuste, waar het rationele bewustzijn normaal geen toegang tot heeft. Normaal leef je vanuit een vrij oppervlakkige kennislaag die we 'het bewuste' noemen. In trance krijg je tevens toegang tot de schatkamer van het onderbewuste. Tijdens trance blijft het bewustzijn wel actief, waardoor je controle houdt over wat er gebeurt. Door het contact met het onderbewuste krijg je meer inzicht in je reactiepatronen, problemen en mogelijkheden. De zelfgenezende vermogens - die ieder mens heeft - worden aangesproken waardoor je beter gebruik kunt maken van je lichamelijke en geestelijke capaciteiten.

Ik help je als hypnotherapeut door middel van vragen en suggesties contact te maken met je onderbewuste. Daarbij richt ik me direct tot je onderbewuste en werk ik veel met symbolen en metaforen. Het onderbewuste werkt namelijk - zoals je ook bij dromen merkt - bij voorkeur met symboliek.

Over metaforen gesproken: het bewuste en onderbewuste kun je vergelijken met een ijsberg: het bewuste is dan het topje dat zichtbaar is en het onderbewuste het enorme potentieel dat onder de oppervlakte verborgen ligt.