Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Over liefde en energie Cursussen Test uw stress Contact en routebeschrijving

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)


Met behulp van NLP-technieken kan zowel de interne communicatie als de externe communicatie van de cliŽnt worden verbeterd.
NLP helpt mensen zich in een positieve zin te ontwikkelen.
NLP maakt gebruik van de verbinding tussen lichaam en geest om bewust veranderingen in herinneringen, emotie en gedrag te bewerkstelligen. Je lichaamshouding beÔnvloedt je geest en je geest beÔnvloedt weer je lichaamshouding.

Rapport, zoals de afstemming tussen therapeut en cliŽnt wordt genoemd, kan bewust worden verbeterd door gebruik van lichaamshouding, stem, en woordkeuze. De therapeut bewerkstelligt dit allereerst door af te stemmen op lichaamshouding, stem en woordkeuze van de ontvanger en in te spelen op diens persoonlijke communicatievoorkeuren. Daarbij wordt vastgesteld of de ontvanger auditief, visueel of sensitief is ingesteld. Gebruikmakend van deze voorkeuren zal de band tussen therapeut en cliŽnt al snel hecht worden en het leerproces gunstig beÔnvloed worden.

Toepassingen van NLP zijn te vinden in alle takken van de psychotherapie, dus ook in de hypnotherapie. NLP wordt ook als een op zichzelf staande therapie toegepast of als aanvulling op bestaande therapieŽn. Hierbij kun je denken aan het overwinnen van plankenkoorts, eenvoudige fobieŽn, zelfhulp, depressie of verslaving.Namaste Webdesign