Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Over liefde en energie Cursussen Test uw stress Contact en routebeschrijving

Stresstherapie


Wat stress betreft mag ik me met recht ervaringsdeskundig noemen. De twintig jaar die vooraf gingen aan mijn besluit therapeut te worden waren stressvolle jaren. Tot twee keer toe raakte ik totaal opgebrand (burn-out) en stond ik langer dan een half jaar aan de zijlijn.

Wanneer cliŽnten met stressklachten bij me komen, put ik dan ook mede uit mijn eigen ervaringen: wat hielp mij er destijds bovenop? Ik pas uiteenlopende technieken en therapievormen toe; sommige daarvan zijn door mij zelf ontwikkeld.

Vaak begin ik met het aanleren van ontspanningstechnieken en ontspanningsoefeningen die de cliŽnt ook thuis of op het werk kan uitvoeren. Daarbij hou ik er rekening mee dat wat voor de ťťn ontspannend werkt, dat voor de ander absoluut niet hoeft te doen! Afhankelijk van de ernst en de oorzaak van de klachten kunnen bijna alle elders genoemde technieken en therapievormen aan bod komen.Daarnaast maak ik gebruik van technische hulpmiddelen, zoals de stressthermometer en het GSR2 Biofeedbacksysteem. De GSR2 (galvanic skin response) is een klein instrumentje dat je helpt snel in een diepe staat van ontspanning te komen. Dat is op zich al een prettig gevoel, maar ook de gebruikte psychotherapeutische technieken werken dan beter op je in.

Wanneer je nu al een indicatie wilt hebben hoe je er qua stress voorstaat, kun je ook de stresstest vast doen.Namaste Webdesign