Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Over liefde en energie Cursussen Test uw stress Contact en routebeschrijving

Therapeutische toepassingen - Toelichting


Hypnotherapie is een gespecialiseerde vorm van psychotherapie. In mijn opleiding werd uiteraard veel aandacht besteed aan alle facetten die een goede hypnotherapeut dient te beheersen.
Hypnotherapie wordt wel de oudste 'tak' van de psychotherapie genoemd, maar door de vele ontwikkelingen die ze heeft doorgemaakt is het misschien ook wel de meest moderne.

Als hypnotherapeut maak ik in elk geval gebruik van de nieuwste technieken binnen en buiten de psychotherapie. Alles waarvan is aangetoond dat het werkt om cliŽnten van hardnekkige klachten af te helpen, is voor mij interessant genoeg om het nader te bestuderen en ook toe te passen.

Hypnose - of trance - is een belangrijk, maar niet het enige hulpmiddel waarvan de huidige hypnotherapeut zich bedient. De door mij gebruikte technieken en therapievormen zijn bewezen effectief en pas ik toe, afhankelijk van de aard van de hulpvraag, de situatie en omstandigheden van de cliŽnt, de aard van de problematiek, fase van de behandeling en mijn inzicht op dat specifieke moment.

Tijdens mijn opleiding tot hypnotherapeut en tijdens de jaarlijkse bijscholingen heb ik mij onder meer bekwaamd in EMDR, EFT, Voice Dialogue en Ego States.