Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Mijn boek "Hypnotherapie en Ethiek" Links mbt hypnose Over liefde en energie Test uw stress Contact en routebeschrijving

Toelichting vakliteratuurlijst Antoon Rensen


Een goede therapeut hoeft niet per se veel te hebben gelezen. Er zijn talloze voorbeelden van succesvolle alternatieve genezers die geen boek hebben gelezen. Dat zijn de natuurtalenten en meestal natuurgenezers. Ik ben in zekere zin ook natuurgenezer, maar ik voel me pas vertrouwd met het vak, wanneer ik er alles over heb gelezen en het grondig heb bestudeerd. Die kennis combineer ik met een goed ontwikkeld invoelend vermogen en een groot gevoel van liefde voor alles wat mij omringt.

Ik lees dus graag en veel.

De boeken in mijn lijst hebben me in meer of mindere mate geholpen het vak van hypnotherapeut te waarderen en onder de knie te krijgen. Mijn beoordeling is uiteraard puur persoonlijk. Bij 5 sterren was ik - om uiteenlopende redenen - bijzonder geraakt en bij 1 ster had het boek mij weinig te bieden.
De niet beoordeelde boeken zijn naslagwerken of heb ik nog niet uit...