Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Over liefde en energie Cursussen Test uw stress Contact en routebeschrijving

Voice Dialogue of Ego State therapie


Dit is een methode waarbij ik als therapeut in contact treed met delen van uw persoonlijkheid die min of meer een zelfstandig leven zijn gaan leiden. Deze deelpersoonlijkheden hebben vaak ieder hun eigen manier van denken, voelen en handelen ontwikkeld, en ontplooien ook een geheel eigen energie.

Doel van de methode is jezelf door en door te leren kennen. Dit kan je keuzemogelijkheden drastisch veranderen en ook de wijze hoe je in het leven staat.

Iedere "Ik" (ego) bestaat in feite uit meerdere delen (states), die we ego states of ook wel deelpersoonlijkheden noemen. Dat klinkt misschien gek, maar het is een prima manier om te verklaren hoe bijvoorbeeld conflicten zich binnen jezelf afspelen. Als je bijvoorbeeld van jezelf vindt dat je iets niet goed gedaan hebt en dus 'stom' bent geweest, noemen we dat de "innerlijke criticus" die opspeelt. Een lastig typetje dat veel mensen kennen en dat je vaak belemmert om spontaan dingen te doen. Dit is maar ťťn - redelijk onschuldig - voorbeeld van hoe een deelpersoonlijkheid zich kan manifesteren.

Als je praat met mensen die verslaafd zijn, of bijvoorbeeld met anorexia-patiŽnten, dan hoor je vaak een soortgelijk verhaal: "Natuurlijk weet ik dat drugs slecht zijn (of dat ik goed moet eten), maar het is of een deel van mij per se wil gebruiken (of niet wil eten).
Dat deel speelt op dit moment in mijn leven de baas over mij".

Met zo'n deel kan ik in therapie "werken". Eigenlijk praat ik ermee alsof dat deel ook werkelijk tegenover me zit. Door ermee te overleggen gebeuren er een aantal interessante dingen: ik neem jou als cliŽnt serieus met je klacht en ik neem het deel serieus voor wat betreft zijn/haar beweegredenen. Daardoor ontstaat er ruimte om gezondere alternatieven te bespreken.
Met Voice Dialogue of Ego State kunnen we dus een hoop problemen aanpakken!Namaste Webdesign