Home - Kan ik u helpen? Wie is Antoon Rensen? Hypnotherapie en trance Welke klachten behandel ik? Wat kost het? Mijn therapeutische toepassingen Hoe beoordeelt u mij als therapeut? Literatuur over hypnose e.d. Links mbt hypnose Mijn boek "Hypnotherapie en Ethiek" Over liefde en energie Test uw stress Contact en routebeschrijving

Welke klachten behandel ik?


Wanneer kan ik u helpen?

Bent u voortdurend gespannen of zelfs burnout?
Heeft u fikse relatieproblemen?
Heeft u faalangst of angst om te vliegen?
Heeft u last van jeugdtrauma's?
Voelt u zich onzeker, angstig of onprettig, maar weet u niet waarom?

Kwel uzelf niet langer. Met behulp van hypnotherapie kunnen we veel oplossen!


Waarvoor hypnotherapie?

Het is aangetoond dat met behulp van hypnotherapie de volgende problemen succesvol kunnen worden behandeld:
 • omgaan met spanningen, stress en burnout en oplossen van psychische problemen
  (angsten en fobieŽn)
 • verwerken van trauma's
 • afleren van ongewenst gedrag (bijvoorbeeld roken of andere verslavingen)
 • oplossen van slaapproblemen (slapeloosheid, nare dromen)
 • faalangst (bijvoorbeeld examenvrees)
 • oplossen van psychosomatische klachten
  (hyperventilatie, astma, eczeem, wratten, maag- en darmklachten)
 • oplossen van seksuele problemen, persoonlijke problemen die van negatieve invloed zijn op de relatie
 • versterken en versnellen van genezingsprocessen
 • opheffen of verzachten van pijn (reuma, fibromyalgie, migraine enz.)
 • verbeteren van concentratie en geheugen (studie-, werk-, sportprestatie)
 • trainen van lichamelijke en sociale vaardigheden
 • inzicht krijgen in de eigen persoonlijkheid en mogelijkheden


Hoe werk ik als hypnotherapeut?

Het unieke van hypnotherapie is dat lichamelijke processen langs psychische weg kunnen worden beÔnvloed. Een hypnotherapeut behandelt niet de klacht maar de oorzaak. Daarom vindt eerst een uitvoerig gesprek plaats, waarbij u mij alle voor de therapie belangrijke informatie geeft (intake).

Er wordt naar aanleiding van de hulpvraag een therapeutische doelstelling geformuleerd. Daarna wordt de opbouw van de therapie besproken. De therapie is erop gericht dat u onder mijn begeleiding de hypnotische trance leert te gebruiken om de gestelde doelen te bereiken.
Hierbij maak ik gebruik van diverse psychotherapeutische technieken.Wat is Hypnose?

Hypnotherapie werkt met een lichte vorm van hypnose, die we trance noemen. Iedereen heeft, vaak zonder het te weten, wel eens een trance ervaren, bijvoorbeeld:
 • zo opgaan in een boek of film op tv dat je iemand niet hoort binnen komen
 • in de auto aan iets zitten denken waardoor je later een heel stuk van de rit "kwijt" bent
 • zodanig dagdromen dat je je amper bewust bent van je omgeving.

Een dergelijke - onbewuste - ervaring is een alledaagse of spontane trance. In hypnotherapie roep je zo'n trance-ervaring bewust op. Er kan in een hypnotische trance gemakkelijk contact worden gemaakt met "oud materiaal" (vaak onverwerkte en weggeduwde problemen) dat ligt opgeslagen in het onderbewuste.

Antoon met demo hypnose op RTL-4


Is hypnotherapie een alternatieve geneeswijze of complementair?

Hypnotherapie en hypnose wordt in de gezondheidszorg onder andere toegepast door medisch specialisten zoals chirurgen, anesthesisten, radiologen, artsen en tandartsen, in de geestelijke gezondheidszorg maken psychiaters en psychologen veelvuldig gebruik van deze technieken. Daar is dus niets alternatiefs aan.

Toch wordt hypnotherapie tot de alternatieve geneeswijzen gerekend, omdat je geen arts hoeft te zijn om het toe te kunnen passen. En slechts wat allťťn artsen mogen doen heet reguliere geneeskunde, al het overige valt onder alternatieve geneeswijzen.

Je hoort nu ook vaak de term "complementaire geneeswijzen" en ik gebruik die benaming zelf bij voorkeur. Immers: ik pretendeer niet een alternatief te bieden voor de reguliere geneeskunst, integendeel. De reguliere geneeskunst is bewezen effectief bij zeer veel gezondheidsklachten. Maar ik zie wel dat bij bepaalde klachten hypnotherapie vooruitgang boekt, waar de reguliere geneeskunst stagneert. Ik ben dan ook een groot pleitbezorger van een integratieve geneeskunst, waarin het beste van alle therapieŽn wordt geÔntegreerd en op medisch verantwoorde wijze ten behoeve van de patiŽnt wordt aangewend. Daarom heb ik naast mijn opleiding tot hypnotherapeut ook de opleiding Medische basiskennis gevolgd.

Hypnotherapeuten werken gelukkig steeds meer samen met reguliere artsen en psychologen. Hypnotherapie kan heel goed samengaan met en complementair zijn aan vele andere vormen van therapie, zoals: Haptonomie, Homeopathie, Acupunctuur, Fysiotherapie, Psychotherapie, Psychologische begeleiding, Ademtherapie, Lichaamswerk, Mensendieck, en tal van (alternatieve) geneeswijzen.